Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αφιδνών για την ονοματοδοσία και αριθμοδότηση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών γνωμοδότησε σε συνεδρίαση του στις 28-09-2022 επί της μελέτης ονοματοδοσίας και αριθμοδότησης της ΙΠ.

Ομόφωνα για την ανάγκη ονοματοδοσίας όλων του οδικού δικτύου του σχεδίου πόλης (διανοιγμένου και μη) και την αριθμοδότηση όλων των ακινήτων του οικισμού.

Κατά πλειοψηφία για τη διατήρηση των λαθών στην υφιστάμενη ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ονοματοδοσία και όχι στις προβλέψεις του μελετητικού γραφείου για τη διόρθωση τους…!!!

Κατά πλειοψηφία 4-1 ΟΧΙ στην ονοματοδοσία 11 οδών με ονόματα πρωτεργατών ίδρυσης της ΙΠ αλλά ΝΑΙ στη διατήρηση της ονομασίας της οδού ΚΡΑΤΣΑ ενός εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας του οικισμού…!!!

Αυτονόητο είναι μετά από το αποτέλεσμα, ότι πριν η μελέτη ονοματοδοσίας αριθμοδότησης του ΣΔΙΠ εισαχθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, να ληφθεί η εισήγηση που η νομοθεσία προβλέπει από την αρμόδια επιτροπήκατά συνέπεια το αυτονόητο θα καθυστερήσει ακόμα για 1 έως 2 χρόνια.

 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης πληροφορηθήκαμε, ότι το ΚΣ Αφιδνών με προγενέστερη απόφαση του, επί αιτήματος της οικογενείας του 30χρονου ΕΘΕΛΟΝΤΗ Βασίλη Φιλώρα που έχασε τη ζωή στην περισσότερο καταστροφική τα τελευταία 70 χρόνια  πυρκαγιά του Αυγούστου 2021 ΑΡΝΗΘΗΚΕ την ονοματοδοσία οδού στην περιοχή με το όνομα του…!!!

 

Όπως διευκρίνησε η κοινοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Ρούσση την αρνητική της ψήφο για την ονοματοδοσία των οδών της ΙΠ με ονομάτα πρωτεργατών της, τα μέλη του συμβουλίου δεν ψηφίζουν με συναισθηματικούς όρους και φορτίσεις των αντίστοιχων εισηγήσεων, προφανέστατα έτσι ψήφισαν και για τον Βασίλη Φιλώρα. 

Ευελπιστούμε ότι ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης, οι επικεφαλείς των παρατάξεων του ΔΣ Ωρωπού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αφιδνών, οι εθελοντικές οργανώσεις του Δήμου δεν θα το αφήσουν να χαθεί στην λήθη της λησμονιάς…!!!