Οι 4 υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωρωπού ερωτώνται

Οι 4 υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωρωπού ερωτώνται

O Συνεταιρισμός της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις βάση του καταστατικού του.  Αυτές άλλωστε δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές από αυτές που αποτυπώνονται σαφώς στην σχετική νομοθεσία περί συνεταιρισμών, στο προεδρικό διάταγμα σύστασής του, και στο Ελληνικό Σύνταγμα.

Το παρόν Δ.Σ. του συνεταιρισμού προσπαθεί αταλάντευτα να προασπίσει την περιουσία του συνεταιρισμού δηλαδή των μελών του (πολλοί εξ αυτών και κάτοικοι της Ι.Π.),  βάση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Με έκπληξη σήμερα 23 Μαϊου 2019, και μόλις 3 ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές διαπιστώνουμε να εκφράζεται θέση κατά της περιουσίας των μελών του Συνεταιρισμού – ιδιοκτητών γης – μέσω ανακοίνωσης από το Δ.Σ. του ΣΟΙΠ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία χρήζει πολλών ερμηνειών.
Στην ανακοίνωση αυτή η συντήρηση των υποδομών – αρμοδιότητα του δήμου – συγχέεται με την κατασκευή των υποδομών – υποχρέωση του συνεταιρισμού με βάση τα προεδρικά διατάγματα σύστασης του σχεδίου πόλης. Ο λόγος που πληρώνουμε Δημοτικά Τέλη και Δημοτικό φόρο κάθε μήνα είναι ακριβώς για την συντήρηση των υποδομών, για την συγκομιδή των σκουπιδιών κτλ. 
Επίσης υποθέτουμε ότι και το Δ.Σ. του ΣΟΙΠ όπως και όλοι οι κάτοικοι της Ι.Π. πληρώνουν λογαριασμό νερού κάθε εξάμηνο στον ΔΗΜΟ, άρα αυτονοήτως η συντήρηση των υποδομών ύδρευσης είναι υποχρέωση του Δήμου. O Δήμος προφανώς είναι υπόχρεος να πληρώσει την συντήρηση των αντλιοστασίων, τα οποία όμως κατασκεύασε ο συνεταιρισμός με έξοδά του ως όφειλε.
Αυτές οι απλές έννοιες και διακριτές ευθύνες συγχέονται (εντέχνως;) κατά πάσα πιθανότητα στα πλαίσια μιας προεκλογικής προπαγάνδας.  Ο Συνεταιρισμός ως νομικό πρόσωπο δεν έχει πολιτική θέση ούτε προτίμηση.  Τα μέλη του όπως και κάθε Ελληνας πολίτης, θα ψηφίσουν ανεπηρέαστα, και το Δ.Σ. σεβόμενο τα αποτελέσματα θα συνεργαστεί εξ ίσου με τον νέο Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό οδηγό το νομικό πλαίσιο, και τις αποφάσεις της Γ.Σ..

Κατόπιν των αυτονοήτων διευκρινίσεων, είναι προς το συμφέρον όλων, όλοι οι υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου Ωρωπίων να διευκρινήσουν τις θέσεις του για τα παρακάτω:
1. Οι 24 Χώροι Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων του πολεοδομικού σχεδίου της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που ιδιοκτησιακά ανήκουν στο συνεταιρισμό, θα απελευθερωθούν από τις διεκδικήσεις του Δήμου Ωρωπού, ώστε άμεσα να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του οικισμού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του;
2.  Ποιός επιβαρύνεται / υποχρεούτε με βάση τον νόμο για το κόστος κατασκευής των μη ολοκληρωμένων έργων υποδομής του οικισμού;

Οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν.