Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 – Ψήφος μεγάλης σημασίας

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 – Ψήφος μεγάλης σημασίας

Οι αυτό-διοικητικές εκλογές του 2019 αλλάζουν τελείως την διαδικασία εκλογής των δημοτικών συμβουλίων. Η δυνατότητα που δίνει το πρόγραμμα “Κλεισθένης” για την μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στα Τοπικά Συμβούλια θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο για την ουσιαστική αναβάθμιση των Τοπικών Κοινοτήτων και των αντίστοιχων Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου μας.

Σε αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας, τα τοπικά συμβούλια και οι κάτοικοι τους γνωρίζουν καλύτερα και θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις προτάσεις επίλυσής τους. Από την έναρξη εφαρμογής του “Καλλικράτη” το 2011 τα Τοπικά Συμβούλια και οι Τοπικές Κοινότητες είχαν ουσιαστικά εκμηδενισθεί και όλες οι αρμοδιότητές τους είχαν μεταφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ευκαιρία που μας δίνει ο νέος Νόμος “Κλεισθένης” πρέπει να αξιοποιηθεί με επιλογή προσώπων που θα μας εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης χρειάζεται να τονίσουμε ότι τα ψηφοδέλτια για τα τοπικά συμβούλια θα είναι ξεχωριστά. Θα έχει τη δυνατότητα κάποιος ψηφοφόρος να ψηφίσει διαφορετικά για δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο το ψηφοδέλτιο μιας παράταξης, και διαφορετικά και με  άλλο ψηφοδέλτιο για τα τοπικά συμβούλια σε ξεχωριστές κάλπες.  Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα ψήφου σε πρόσωπο ανεξάρτητα του δημοτικού συνδυασμού στον οποίο ανήκει.  

Ειδικά φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε αρκετούς υποψήφιους από την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα κάτοικους της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία.