Τακτική Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωρωπού

SDIP Logo with green ribbon

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Ωρωπού για τα θέματα του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας,  με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, συναντήθηκαν χθες  3 Μαρτίου 2018, ο  Πρόεδρος κ. Κώστας Καραββαρίτης και ο Γ. Γραμματέας του ΔΣ ΣΔΙΠ  κ. Παναγιώτης Πάντος.

Κυρίαρχο θέμα το πρόγραμμα καθαρισμού και συντήρησης του κτήματος της Αγίας Τριάδας έκτασης 7.636 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 3.000 στρέμματα ανήκουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Ωρωπού. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ωρωπού, των Δασαρχείων Καπανδριτίου & Πάρνηθας  και του ΣΔΙΠ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ  προσκάλεσε επίσημα τον Δήμαρχο στην εκδήλωση  «Καθαρό δάσος, ασφαλές σπίτι»  την επομένη Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, ώρα 16:00 στο κτήμα Νικολέλη, που εντάσσεται στο παραπάνω πρόγραμμα καθαρισμού και συντήρησης  και έχει  σκοπό την ενημέρωση για τη σωστή  προστασία του πρασίνου στον περιαστικό  ιστό και απάντηση όλων των σχετικών  ερωτημάτων από ειδικούς δασολόγους, δασοπόνους.

Για το θέμα της συγκοινωνίας, μεταξύ του οικισμού της ΙΠ με τις Αφίδνες, τον ΣΣ Αφιδνών και το Καπανδρίτι, συμφωνήθηκε  η βελτίωση της πυκνότητας των δρομολογίων (10 έως 12 ημερησίως από 3 που πραγματοποιούνται καθημερινά)  που θα επιτευχτεί με τη διάθεση ενός 9θεσιου μικρού λεωφορείου και τη δημιουργία εμφανών σημείων 4-5  στάσεων εντός του οικισμού.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι, για τις επικοινωνίες της ΙΠ που είχε πρόσφατα υπογράψει (φθινόπωρο 2017) άδεια υλοποίησης έργων του ΟΤΕ, ενίσχυσης του δικτύου κορμού, το πρόγραμμα υλοποιείται αυτή την περίοδο με στόχο την ποιοτική επικοινωνία των κατοίκων των Αφιδνών και της ΙΠ.  Το θέμα παρακολουθεί στενά το ΔΣ με την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Περιουσίας και Τεχνικής Υποστήριξης ΣΔΙΠ.

Για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου  Αφιδνών που είχε «παγώσει» από την μη έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, ξεπεράστηκε με την χωροθέτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της ΖΕΑ Αφιδνών.

Για τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού του οικισμού ο ΣΔΙΠ θα παραδώσει ως έχει εκ του νόμου υποχρέωση, τα στοιχεία των ιδιοκτητών των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων του οικισμού για είσπραξη του οφειλομένου  ΤΑΠ από τον Δήμο, για χρηματοδότηση προγράμματος εγκατάστασης νέων φωτιστικών τύπου LED σε όλο το κύριο οδικό δίκτυο της ΙΠ και την αντικατάσταση των υπαρχόντων.