Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the events-manager domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/sdipgr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6131
Μια Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης - Συνεταιρισμός Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία

Μια Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ήταν μια όμορφη μέρα η δεύτερη Κυριακή  του Δεκέμβρη, με λιακάδα και χωρίς ιδιαίτερο κρύο. Ιδανική για ξενάγηση στο υπέροχο μουσείο της Ακρόπολης, όπου περισσότεροι από 50 κάτοικοι της Ιπποκράτειου Πολιτείας ταξίδεψαν στην αρχαία Αθήνα του Περικλή και του Φειδία του αρχιτέκτονα super-star της εποχής. 

Ήταν μια αναδρομή στο παρελθόν, με αναφορές στον τρόπο ζωής των Αθηναίων, τα ήθη και έθιμα τους, τις τελετουργίες καθώς και την μυθολογία.  Μάθαμε για τις διαφορετικές τεχνοτροπίες, τον τρόπο που ανακαλύψαμε τα χρώματα που διακοσμούσαν τα αγάλματα, την διαδικασία κοπής και κλοπής των ζωοφόρων από τον λόρδο Έλγιν, και πολλά ακόμα.  Ο ήλιος ταυτόχρονα έλουζε τον βράχο και χάριζε μοναδικές παραστάσεις σε εμάς αλλά και στον πολύ κόσμο που έτυχε να επισκέπτεται το μουσείο την ίδια ώρα.

Ευχαριστούμε τον αρχαιολόγο-ξεναγό που ακούραστα μας ταξίδευε για 2 ολόκληρες ώρες, καθώς και την Κα Λαδοπούλου για την οργάνωση της ημερίδας.  Ήταν η τελευταία πολιτιστική εκδήλωση του Συνεταιρισμού για το 2017.  Το 2018 αναμένεται να είναι ακόμα ποιο ενδιαφέρον, και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να γίνει η Ιπποκράτειος Πολιτεία μια γειτονιά – τόπος να ζεις.