Νέα συνάντηση του Συνεταιρισμού Ιπποκρατείου Πολιτείας με τον Δήμαρχο Ωρωπού

Νέα συνάντηση του Συνεταιρισμού Ιπποκρατείου Πολιτείας με τον Δήμαρχο Ωρωπού
Συνάντηση ΣΔΙΠ Δήμαρχο Ωρωπού

Σε συνέχεια της διαδικτυακής έρευνας του Συνεταιρισμού ΔΙΠ, για τα προβλήματα των κατοίκων της Ιπποκρατείου Πολιτείας, και της ενημερωτικής επιστολής μας προς το Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, ο δήμαρχος ανταποκρινόμενος άμεσα, συγκάλεσε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε εχτές 7 Οκτωβρίου 2017. Στην σύσκεψη με τον Δήμαρχο, συμμετείχε ομάδα του Συνεταιρισμού, και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος  κ. Κώστας Κραββαρίτης, ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Πάντος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Πολιτισμού  κ. Μαίρη Λαδοπούλου και ο κ. Γιώργος Κουλογιάννης από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Περιουσίας και Τεχνικής Υποστήριξης.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επιστολής, μέσα σε θετικό περιβάλλον συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης, ενώ καθορίστηκε κοινό πλαίσιο δράσεων και κινήσεων και από τα δύο μέρη.

  1. Για το θέμα της συγκοινωνίας, που αποτελεί και μείζον ζήτημα για τους κατοίκους της Ι.Π. εξετάστηκαν όλες οι πιθανές εναλλακτικές, συμφωνήθηκε η απόλυτη αναγκαιότητα πυκνής και αξιόπιστης ύπαρξης δρομολογίων (8 έως 10 ημερησίως) που θα συνδέουν την Ι.Π. (και όχι μόνο) με άλλα μέσα μαζικές μεταφοράς όπως ο προαστιακός ή/και το ΚΤΕΛ.   Προέκυψε ότι απαιτείται η ενίσχυση των διαθέσιμων μέσων του Δήμου, τα οποία σήμερα δεν επαρκούν για υλοποίηση ενός τέτοιου φιλόδοξου προγράμματος. Καταλήξαμε ότι εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για την διερεύνιση βιώσιμης λύσης και εξυπηρέτησης των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.  
  2. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι, για τις επικοινωνίες της Ιπποκρατείου Πολιτείας, έχει πρόσφατα υπογράψει άδεια υλοποίησης έργων του ΟΤΕ, για την εγκατάσταση δικτύου κορμού  οπτικών ινών, πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται αυτή την περίοδο. Επίσης, και μετά από ενημέρωσή μας, δήλωσε απόλυτα θετικός σχετικά με την εκκρεμούσα αδειοδότηση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας υπό την προϋπόθεση της τήρησης του ισχύοντος νομικού πλαισίου.   
  3. Για τα θέματα της ύδρευσης του οικισμού, τις συχνές διακοπές, και την τιμολογιακή πολιτική ο Δήμαρχος δεν δεσμεύθηκε σε κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν, πέραν της άμεσης εμπλοκής του Δήμου στην αποκατάσταση των βλαβών. 
  4. Σχετικά με την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Αφιδνών, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι ή έγγριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου έχει δυστυχώς «παγώσει» στην περιφέρεια, επειδή ένα μικρό τμήμα της έκτασης κατασκευής καταλαμβάνεται από τη ΖΕΑ Αφιδνών και αποτελεί εμπορική ζώνη.  Η έγκριση  του τοπικού ρυμοτομικού είναι η βασική και ουσιαστική προϋπόθεση συνέχισης της υλοποίησης της κατασκευής του νέου σχολείου.  Ο χρόνος έναρξης δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί αυτή την περίοδο, παρ΄ όλα αυτά ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι γίνονται κινήσεις προς την περιφέρεια ώστε να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.  Το Δ.Σ. του συνεταιρισμού θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και των τοπικών αρχών θα συνεχίσουμε τις κινήσεις για την εύρεση λύσης.
  5. Ο ΣΔΙΠ έχει ζητήσει με αίτηση του σύγκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου, με θέμα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε στην ετήσια σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου με πρόσκληση συμμετοχής όλων των φορέων της περιοχής.   Επίσης, η καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου κατέδειξε αδυναμίες και αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όπως οι καθαρισμοί, η συντήρηση και αξιοποίηση του δάσους της Αγίας Τριάδας.   Προς αυτή τη κατεύθυνση ο Δήμαρχος εξέφρασε την στήριξη του και την αγαστή συνεργασία του Δήμου, στην πρωτοβουλία του ΣΔΙΠ για την αντιπυρική θωράκιση του οικισμού. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι ομάδες του συνεταιρισμού θα συνεχίσουν τις επαφές με τις τοπικές αρχές, την περιφέρεια και όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς και την εκπόνηση δράσεων για την επίλυση των θεμάτων και βελτίωση της ποιότητας ζωής της περιοχής. 

 

Ιπποκράτειος Πολιτεία – Τόπος να ζεις.