O Δικηγόρος Πολυχρόνης Θωμόπουλος ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ι.Π.

O Δικηγόρος Πολυχρόνης Θωμόπουλος ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ι.Π.

Θα έπρεπε πρώτα ο κ. Πατεράκης να σταθεροποιήσει τις απόψεις του πριν αρχίσει να τις εξακοντίζει εναντίον όποιου σκέπτεται διαφορετικά. Από πού και ως πού, κύριε Πατεράκη, οι προσδιορισμένοι για επαγγελματικές χρήσεις χώροι είναι και κοινόχρηστοι και κοινωφελείς; (Τι ψήφιζε ως κοινοτικός σύμβουλος τον Ιούνιο 2009  στο ΚΣ Αφιδνών στο απόσπασμα των πρακτικών😉 

Οι άνθρωποι που δημιούργησαν το Συνεταιρισμό και εκείνοι που κατάρτισαν το σχέδιο πόλεως γνώριζαν πολύ καλά την πολεοδομική νομοθεσία.

Γνώριζαν τη νομοθετημένη υποχρέωση του πολεοδόμου να δημιουργήσει έσοδα για την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως ώστε να μη επιβαρύνονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο οι πλησιέστεροι δήμοι και κοινότητες (άρθρο 21 παρ. 6 του ν.δ. της 3-4-1929 [ΓΟΚ 1929], που ισχύει μέχρι σήμερα). Την πρόβλεψη αυτή, την περιείχε το άρθρο 7 του ν.δ. της 17-7-1923 (που δεν καταργήθηκε ποτέ), την προβλέπει το άρθρο 24 παρ. 3 του Συντάγματος, την προβλέπει το άρθρο 18 παρ. 5 του π.δ. 93/87 περί οικοδομικών συνεταιρισμών ή το άρθρο 142 παρ. 5 του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας και τελευταίο και πιο επίκαιρο το άρθρο 39 του ν. 4030/2011. Δεν είναι μακρινός νόμος. Δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξει το άρθρο 24 του Συντάγματος. “Το βάρος της δαπάνης των έργων υποδομής και της συντήρησή τους το έχουν αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες του οικισμού“, κανένας άλλος.
Εφόσον θέλετε ως πολίτης να έχετε και νομικές απόψεις και να διαθέτετε την ξένη περιουσία, διαβάστε τουλάχιστον με την βοήθεια νομικού, που αντιλαμβάνεται τις έννοιες, τη νομοθεσία που αναφέρουμε παραπάνω.
Εσείς με τη θέλησή σας και με εξώδικο, ζητήσατε τη διαγραφή σας από μέλος του Συνεταιρισμού και φυσικά ήταν υποχρεωτική η διαγραφή. Δεν μπορείτε επομένως, να έχετε και λόγο για τη λειτουργία του.
Το διάταγμα ένταξης για όποιον ξέρει να το διαβάζει, περιέχει όλα όσα αναφέρονται παραπάνω. Περιέχει και όλους τους κοινωφελείς χώρους, που έχουν παραχωρηθεί στην Κοινότητα (τότε) και το Δήμο Ωρωπού σήμερα και δεν τους αμφισβητεί κανένας.
Από του σημείου αυτού όμως, μέχρι την δημόσια αίσθηση κριτικής, γιατί ο ΣΔΙΠ δεν παραχωρεί 300 στρέμματα από την περιουσία του στο Δήμου για να τα αξιοποιήσει, (προφανώς θα ξέρετε πολλούς Δήμους που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα) υπάρχει μεγάλη απόσταση. Την παχυλή άγνοιά του ο κάθε συνετός άνθρωπος την κρύβει, δεν την κάνει σημαία ‘’γνώσης’’.

Κατηγορείτε τον Καμπιώτη, γιατί δεν κρύβει την αλήθεια, γιατί διαβεβαιώνει τους κατοίκους των Αφιδνών, του Αυλώνα, του Καπανδριτίου, του Ωρωπού, του Μαρκοπούλου, της Μαλακάσας, του Συκαμίνου, του Πολυδενδρίου, του Καλάμου, ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί τα ευρώ που χρειάζονται για να ολοκληρωθούν τα έργα της ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Ποιος παραπλανά κύριε Πατεράκη;
Δεν χρέωσε η σημερινή Διοίκηση το Συνεταιρισμό. Χρεωμένος βρέθηκε για παλιά δήλωση ΕΝΦΙΑ 110 οικοπέδων, το 50% των οποίων όμως, από το Κτηματολόγιο προέκυψε ότι ανήκει σε τρίτους, σε ιδιοκτήτες αγροτικών κλήρων.
Σε ποιες άραγε καταδικαστικές αποφάσεις αναφέρεστε; Μήπως σε 2 διεκδικήσεις εργαζομένων που άφησαν απλήρωτους οι προηγούμενες Διοικήσεις;
Ο Δήμος Ωρωπού δεν έχει δικαίωμα, χωρίς να διαπράττει παράβαση καθήκοντος ο Δήμαρχος, ούτε ευρώ να δαπανήσει για έργα υποδομής. Το Σύνταγμα της Ελλάδος τον εμποδίζει. Μόνο οι Υπηρεσίες Καθαριότητος, φωτισμού και ύδρευσης είναι ανταποδοτικές. Τα έργα υποδομής δεν είναι ανταποδοτικά. Ατυχώς τα πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες.
Και ο Συνεταιρισμός κάνει προσπάθειες να ανακτήσει μέρος της σπαταλημένης περιουσίας του, για να μικρύνει το βάρος των ιδιοκτητών.
Καλό θα είναι, για την αξιοπιστία σας κυρίως, να μη παραπλανάτε τους ιδιοκτήτες της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Η αλήθεια είναι κοντά. Μην επιχειρείτε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Δεν γίνεται. Δεν δικαιολογεί η προεκλογική περίοδος και η αγωνιώδης υποστήριξη άλλου συνδυασμού, τέτοιες ανακρίβειες.
Δεν είναι επιτρεπτό σε ένα υποψήφιο Δήμαρχο να παραπλανά τους Δημότες του.Και ο κ. Καμπιώτης ‘’αμάρτησε’’ κατά της άποψή σας γιατί είπε τη μόνη αλήθεια;Έλεος πιά. ΟΧΙ άλλη παραπλάνηση. Κάντε λίγο κράτει.

Πολυχρόνης Θωμόπουλος
Δικηγόρος