Τοπική Συγκοινωνία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Τοπική Συγκοινωνία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Σε συνέχεια της συνάντησης αντιπροσωπείας του Συνεταιρισμού της «Ιπποκρατείου Πολιτείας» με τον Δήμαρχο Ωρωπού,  πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση εχθές 24 Οκτωβρίου, μεταξύ της αντιπροσωπίας του Συνεταιρισμού, του Αντιδημάρχου Καπανδριτίου κου Βελτανιώτη Δημήτρη και του σταθμάρχη του ΚΤΕΛ κο Τσεμπερλίδη Κωνσταντίνου.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών του Συνεταιρισμού μεταξύ των κατοίκων, και αναπτύχθηκαν οι προτάσεις σχετικά με την υλοποίηση τοπικής συγκοινωνιακής σύνδεσης της Ιπποκρατείου Πολιτείας, με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό (ΣΣ) Αφιδνών και τις γύρω περιοχές.

 

Σε απάντηση των αιτημάτων ο Αντιδήμαρχος και ο Σταθμάρχης παρουσίασαν πλάνο / πρόταση για την διασύνδεση της Ιπποκρατείου πολιτείας με τον ΣΣ Αφιδνών αλλά και το Καπανδρίτι.  Το πλάνο αυτό δεν καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις του Συνεταιρισμού, αλλά αποτελεί μια πιλοτική προσέγγιση και θεωρούμε ότι είναι το πρώτο βήμα για την μόνιμη δημιουργία τοπικής / δημοτικής συγκοινωνίας υπό την αιγίδα του Δήμου, και με την θετική βούληση του ΚΤΕΛ.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν από τον Συνεταιρισμό εναλλακτικές προτάσεις με γνώμονα την διασύνδεση της Ιπποκρατείου Πολιτείας με τον ΣΣ Αφιδνών με τουλάχιστο 8 δρομολόγια ανά ημέρα ώστε να καλυφθεί η ζήτηση όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Ο Σταθμάρχης του ΚΤΕΛ με θετική διάθεση, δεσμεύθηκε να μελετήσει τα δεδομένα και τις προτάσεις του Συνεταιρισμού και να επανέλθει εκ νέου με ανανεωμένα σχέδια και προτάσεις σε συνεργασία με τον Δήμο. 

Προς το παρόν τα δρομολόγια που προβλέπεται να ξεκινήσουν από 1η Νοεμβρίου 2017 έχουν ως εξής:

ΏραΣτάση
8:45Ιπποκράτειος Πολιτεία – Αγία Τριάδα
8:55Σταθμός ΟΣΕ / Αφίδνες
9:00Πολυδένδρι
9:05Καπανδρίτι
9:20Μετόχι-Ρι / Μικροχώρι
9:35Καπανδρίτι
9:40«Χρυσά Αυγά»

 

 

ΏραΣτάση
10:00«Χρυσά Αυγά»
10:05Καπανδρίτι
10:10Πολυδένδρι
10:20Σταθμός ΟΣΕ / Αφίδνες
10:30Ιπποκράτειος Πολιτεία – Αγία Τριάδα
10:35Σταθμός ΟΣΕ / Αφίδνες
10:40«Χρυσά Αυγά»

 

ΏραΣτάση
16:40Σταθμός ΟΣΕ / Αφίδνες
16:50Καπανδρίτι / Πολυδένδρι
17:00Βαρνάβα
17:10Καπανδρίτι / Πολυδένδρι
17:25Ιπποκράτειος Πολιτεία – Αγία Τριάδα
17:35Καπανδρίτι
17:45Μικροχώρι / Μετόχι-Ρι
18:00Καπανδρίτι

 

One thought on “Τοπική Συγκοινωνία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Comments are closed.