Δημοτικής Συγκοινωνίας συνέχεια

Δημοτικής Συγκοινωνίας συνέχεια

Σε συνέχεια του αιτήματος για Δημοτική Συγκοινωνία για την Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες, και μετά την τελευταία σφυγμομέτρηση, προχωράμε σε νέο αίτημα προς την τοπική αρχή για συνάντηση.  Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητέ κ. Βελτανιώτη,

Σε συνέχεια της συνάντησης με την αντιπροσωπεία του Συνεταιρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας και κατοίκων της περιοχής, σχετικά με την υλοποίηση του αιτήματος της πλειοψηφίας των κατοίκων για υλοποίηση τοπικής συγκοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών και ανταπόκριση με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

  1. Μετά τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας της τοπικής συγκοινωνίας η χρήση από τους κατοίκους είναι σχεδόν μηδενική, παρ΄ όλη την ενημέρωση των κατοίκων τόσο εντύπως όσο και μέσω του ηλεκτρονικού τύπου, της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 
  2. Τα δρομολόγια σε ισχύ δεν εξυπηρετούν ούτε κατ’ ελάχιστο τους κατοίκους των Αφιδνών και της Ι.Π., με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να κινούνται ασκόπως και προφανώς χωρίς έσοδα για τον Δήμο.
  3. Είναι δεδομένο ότι οι κάτοικοι επιθυμούν διακαώς την Δημοτική συγκοινωνία, και αυτό άλλωστε προκύπτει αβίαστα και από το τελευταίο καταγεγραμμένο ψήφισμα, όπου περισσότεροι από 150 ψήφοι ανέδειξαν το συγκεκριμένο πρόβλημα ως πρώτη προτεραιότητα.

Οι κύριοι λόγοι για την ελάχιστη χρήση της τοπικής συγκοινωνίας από τους κατοίκους συνοψίζονται στα παρακάτω:

  1. Tα τρία -3- δρομολόγια δεν επαρκούν για την ουσιαστική χρήση από τους κατοίκους για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών μετακίνησης.
  2. Τα δρομολόγια δεν ταυτίζονται με τις αφίξεις / αναχωρήσεις του προαστιακού σιδηρόδρομου στον σταθμό Αφιδνών, αντίθετα καταφθάνουν με διαφορά 20-40 λεπτών.
  3. Το απογευματινό δρομολόγιο με αναχώρηση από τον Σ.Σ. Αφιδνών κάνει κύκλο προς τον Βαρνάβα πριν επιστρέψει μετά από 45 λεπτά στις Αφίδνες / Ι.Π. με αποτέλεσμα να είναι πλήρως απαγορευτικό στην χρήση του για τους κατοίκους της περιοχής.
  4. Τα πρώτα πρωινά δρομολόγια έχουν άφιξη στον σταθμό Αφιδνών μετά τις 9:30 με αποτέλεσμα να είναι ήδη πολύ αργά για όσους κατοίκους μεταβαίνουν μέσω προαστιακού στην εργασία τους. 
  5. Τέλος το δρομολόγια έχουν αφετηρία/τερματισμό την Αγία Τριάδα, χωρίς άλλες στάσεις, και χωρίς να περνάνε από την πλατεία Αφιδνών με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον για κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Ι.Π. να μεταβούν πεζή στην στάση.

Επιπλέον θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι σε νέα δημοσκόπηση στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Συνεταιρισμού περισσότεροι από 60 κάτοικοι δηλώνουν ρητά ότι θα χρησιμοποιούσαν την Δημοτική συγκοινωνία αν είχε χρονικά συντονισμένη ανταπόκριση με τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Τέλος αναφερόμενοι εκ νέου στο αίτημα του συνεταιρισμού για ουσιαστική Δημοτική συγκοινωνία όπως αυτή καθορίζεται από την σχετική μελέτη και την καταγραφή των αναγκών των κατοίκων της Ι.Π., σημειώνουμε τα εξής:

  1. Είναι απαραίτητη η ανταπόκριση της τοπικής συγκοινωνίας με άφιξη τον Σ.Σ. Αφιδνών ανά μια ώρα από τις 6:10 έως και τις 9:10 το πρωί, καθώς επίσης και αναχώρηση από τον Σ.Σ. Αφιδνών από τις 15:20 έως και τις 21:20 το βράδυ.
  2. Το λεωφορείο θα πρέπει να κινηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ι.Π. μέχρι το Κατσιμίδι καθώς και στην περιοχή πέριξ της οδού Ολύμπου (συνολική επιπλέον διαδρομή 4.5 χλμ) ώστε να εξυπηρετεί την πλειοψηφία των κατοίκων και να θεσμοθετηθούν/σημανθούν οι ανάλογες στάσεις.

Σημ: Όλες οι δημοσκοπήσεις είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού ( www.sdip.gr ).

Προεξοφλώντας την θετική σας ανταπόκριση, παρακαλούμε για τον ορισμό συνάντησης το συντομότερο δυνατόν ώστε να εξετάσουμε βέλτιστες πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις.