Από την Ιπποκράτειο Πολιτεία στην ΠΑΘΕ (πρόσβαση άμεσης διαφυγής κατοίκων και επισκεπτών)

Από την Ιπποκράτειο Πολιτεία στην ΠΑΘΕ μέσω οδών Ολύμπου, Αχελώου, Πηνειού, Απόλλωνος, Ρέρας, Διός, έργο της ΓΓΠΠ, με εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα 16 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα.

Ο οικισμός της Ιπποκρατείου Πολιτείας στην Αγία Τριάδα Αφιδνών, έχει προοπτική σε πλήρη ανάπτυξη να έχει 10.000 μόνιμους κατοίκους στα 2.000 οικόπεδα κατοικίας της έκτασης του.

H χρήση της οδικής πρόσβασης του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας μέσα από το χωριό των Αφιδνών δεν θα επαρκεί να εξυπηρετεί λόγω χαρακτηριστικών τις ανάγκες μετακινήσεων όλων των κατοίκων.

Τις ημέρες που η περιοχή κατακλύζεται από επισκέπτες, αποδεικνύεται ότι το υφιστάμενο οδικό δίκτυο βρίσκεται εύκολα σε κατάσταση κορεσμού, με επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και καθυστερήσεις στις μετακινήσεις. 

Τα παραπάνω επέβαλαν να διαπλατυνθεί, να διευθετηθεί και να ασφαλτοστρωθεί η οδός Ρέρας, η θεσμοθετημένη πρόσβαση της ΙΠ από το 2010, χαρακτηρισμένη ως Κοινοτική οδός, από την παράπλευρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας έως το όριο του εγκεκριμένου σχεδίου οικισμού Αγίας Τριάδας Ιπποκρατείου Πολιτείας, ως κύριας και μοναδικής της Κοινότητας Αφιδνών.

https://ippokrateiospoliteia.blogspot.com/2019/10/blog-post_30.html